Best of the West

23/09/2023

Best of the West is het talentontwikkelingstraject voor jeugd en jongeren van 8 tot 21 jaar, met als doel het aanwezige talent van jeugd en jongeren zichtbaar te maken, te stimuleren en te coachen.

Best of the West biedt een platform aan iedereen, ook (juist) kinderen en jongeren die (nog) niet verbonden zijn aan buitenschoolse cultuureducatieve clubs, om hun kunsten uit verschillende disciplines te laten zien, workshops te volgen, en om feedback te krijgen van professionele kunstenaars, muzikanten en performers.

De show met alle optredens vindt plaats op 23 sptember 2023: “Dit jaar is het thema BREEK LOS. Hoe vertaal jij dit thema vol energie, persoonlijke kracht en verandering? Laat jouw verhaal horen, laat het zien! En wat je ook doet: losbreken vraagt lef, dat verdient sowieso applaus! Er is een prijzenpot van 8.500 euro en er zijn ook vele masterclasses te winnen.”

Na de talentenjacht krijgen de winnende talenten de kans om hun skills verder uit te diepen. Hiervoor ontvangen zij een geldprijs en begeleiding bij de besteding daarvan. Samen met ouders en coaches gaan de winnaars kijken hoe ze dit budget kunnen besteden aan de ontwikkeling van hun talent.

De talentenjacht is verdeeld in verschillende algemene categorieën om een zo breed mogelijke groep jongeren aan te spreken. Zo kunnen jongeren met uiteenlopende talenten allemaal terecht bij Best of the West. In 2022 was Best of the West een groot succes.

– Acteren (film en theater)
– Taal (poëzie/spoken word/ storytelling/etc.)
– Muziek
– Dans
– Beeldende kunst (ook digitaal, film, fotografie en mode)