Jeugdtheater de Krakeling

08/04/2021

Theater De Krakeling is een theaterzaal in Amsterdam gericht op jeugdtheater. Toneel, dans, mime, muziektheater, multimedia, poppentheater en beeldende kunst. Van nieuw talent tot gevestigde makers. En dat allemaal gericht op de jeugd. Theater daagt uit, prikkelt je fantasie en laat je met nieuwe ogen naar de wereld om je heen kijken. Het doel van De Krakeling: dat alle kinderen de kans krijgen hun wereld te vergroten met theater. In de eigen theaterzaal of op locatie.

De toekomst van het theater begint al bij de allerjongsten. Het project Een kleine brief aan de grote stad is een mooie kans om het toekomstige publiek te bereiken. De voorstelling speelt bij de kleuters in de klas. Leerlingen maken zo in hun vertrouwde omgeving op een laagdrempelige manier kennis met theater. De voorstelling Een kleine brief aan de grote stad komt voort uit een samenwerking van De Krakeling en het jeugdtheater de Toneelmakerij; dé twee Amsterdamse plekken voor jeugd en theater.

Een postduif moet een brief bezorgen aan het hart van de stad, maar hij heeft geen idee waar dit is. Tijdens zijn reis door Amsterdam komt hij langs verschillende bekende plekken: Artis, De Arena, De Amstel, A’dam Toren, Westertoren, EYE Filmmuseum en de metro. Zo ontdekt de duif steeds meer over de stad en vindt hij uiteindelijk wat hij zoekt.