Nadia

29/01/2017

NADIA is een klassenvoorstelling van Daniël van Klaveren, geproduceerd door de De Toneelmakerij Amsterdam. De voorstelling gaat over Anna en Nadia, twee vriendinnen van vijftien die elk op hun eigen manier op zoek zijn naar zingeving.

Anna houdt van sport en houdt zich bewust met voeding bezig. Hierover blogt ze op haar site ‘fannatiek’. Nadia voelt zich betrokken bij het onrecht dat moslims wordt aangedaan. Ze voelt zich alleen in haar woede. In haar digitale zoektocht naar houvast komt ze in contact met Brahim, een jongen uit het kalifaat, die steeds meer grip op haar krijgt.

Als Nadia van de ene op de andere dag met een hoofdoek op school verschijnt barst de bom tussen de twee vriendinnen. In de confrontaties die volgen, stellen de twee meisjes hun denkbeelden over jongens, seksualiteit, religie en hun liefde voor elkaar ter discussie. Daarbij sparen ze elkaar niet.

De confrontatie bereikt een hoogtepunt als Anna er op staat aanwezig te zijn bij een Skypeafspraak met Brahim. Het stuk heeft een open einde. Vertrekt Nadia naar Syrie of niet?