Studio 52nd | Eigen schuld!

12/02/2018

Voor het project Eigen Schuld! schrijft Studio 52nd we theaterteksten met jongeren die opgroeien in armoede, doordat zijzelf of hun ouders grote schulden hebben.

Ondanks inspanningen van de overheid groeit de groep mensen die langdurig onder de armoedegrens leeft, waaronder ook veel gezinnen met kinderen en jongeren. En dat terwijl de koopkracht voor anderen in het algemeen stijgt. Daarnaast toont recent wetenschappelijk onderzoek aan hoe groot de impact is op de ontwikkeling van deze jongeren die met de stress en schaamte van financiële problemen thuis opgroeien.

Wat opvalt is dat er in die berichtgeving vooral OVER hen wordt gepraat maar niet MET hen. Daarom voelen wij de noodzaak om in dit maatschappelijke debat te zorgen dat ook de jongeren aan het woord komen. Deze jongeren zullen van huis uit minder snel deelnemen aan theaterprojecten én aan dat debat. In dit project kunnen we de jongeren die kans wél bieden en kunnen ze samen met theatergroep Tijdelijke Samenscholing en Suzanna Jansen, auteur van het Pauperparadijs, theater maken voor leeftijdsgenoten.