Enkeltje Amsterdam

14/05/2016

Met Enkeltje Amsterdam creëerde de Toneelmakerij in samenwerking met De Krakeling en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) een interdisciplinair en interactief project, een theatrale ervaring voor iedereen: een Mini Festival op de NDSM Werf.

“Wekenlang heeft Artistiek leider Liesbeth Coltof zich met theatermakers, vormgevers en studenten van de HKU ingegraven in de geschiedenis van stadsdeel Amsterdam-Noord. Ze interviewden bewoners over de van oudsher sterke sociale cohesie, de overlast van hangjongeren, de explosieve bouwdrift en de invasie aan hippe horeca en het Asterdorp, dat ooit als getto voor joden of asocialen dienstdeed.” Uit: de Volkskrant, Annette Embrechts

Voor bezoekers van álle leeftijden, culturele achtergronden en theaterervaring: Door zoveel mogelijk drempels weg te nemen, zorgde de
Toneelmakerij voor een welkome sfeer waar iedereen werd uitgedaagd om met elkaar te reflecteren op het samenleven in de stad.

In de Amsterdam Krant vertelde Coltof aan journalist Fieke van Wengerden: “Noord maakt een stormachtige ontwikkeling door. Er wordt veel gebouwd. Er is een groot verschil tussen de Noorderling die er zijn hele leven al woont en de nieuweling – cultuurverschillen, inkomstensverschillen. Hoe leef je met elkaar samen in een stad, in een stadsdeel, met zoveel verschillende mensen en achtergronden?”