Stadsdieren – Imagine IC

01/11/2017

Leerlingen van 2 vmbo van het Bindelmeer College verkenden de dieren van hun leven. Het startpunt van de werkweek was de reiger, eeuwenoude bewoner van Het Reigersbos en te zien in de Vitrine van Zuidoost bij Imagine IC.

Welke dieren kennen de jongeren nog meer? Wat zeggen die hen? Dat vertaalden ze in maskers, dialogen, een kort theaterstuk en een tentoonstelling. Daarin behandelden ze ook dieren uit de collectie van Artis en Amsterdam Wildlife.

‘Stadsdieren’ is de 5e aflevering in de vaste samenwerking tussen Imagine IC en het Bindelmeer College. Hierin ontwikkelen we erfgoedwijsheid. Erfgoedwijsheid richt zich op het inzicht dat ‘ons’ erfgoed niet compleet is als niet iedereen het mee uitkiest.

Stadsdieren is geopend in het nieuwe huis van Imagine IC met de OBA aan het Bijlmerplein 393, in het najaar 2017 te zien op het Bindelmeer College en van december 2017 tot februari 2018 in de OBA Reigersbos. Op deze locatie is Stadsdieren vrij toegankelijk en te boeken voor schoolbezoek (vmbo/svo).