Untold African Dance

02/05/2020

Untold vindt het van belang om jongeren, en Afro Nederlandse jongeren in het bijzonder, bewust te maken van hun collectieve identiteit, historie en toekomstperspectief. Om een autonome burger te worden is het van belang dat jongeren hun maatschappelijke positie kennen en versterken binnen de samenleving. Untold richt zich op empowerment, talentontwikkeling, cultuureducatie en professionele producties.

Met dit specifieke project African Dance wil Untold kunstzinnige en creatieve dans- en theaterworkshops verzorgen aan peuters en kleuters in de leeftijd van 2 tot 7 jaar in Amsterdam Zuidoost. De docenten werken met de natuurlijke capaciteiten en ambities van de deelnemende kinderen zelf. Het zijn geen lessen waarmee ze werken naar een productie. Het gaat erom op een speciale en ongedwongen en vooral speelse manier kunstzinnig bezig te zijn. De workshops duren 30-45 minuten en worden door een poule van docenten van Untold wekelijks verzorgd.

Dit project zorgt ervoor dat peuters en kleuters al op jonge leeftijd in aanraking komen met African Performing Arts. Hiermee wordt deze doelgroep al op jonge leeftijd in staat gesteld om kennis te maken met kunstdisplines waar ze ook affiniteit mee hebben.