Amsterdam Roots Festival

08/07/2018

Nieuwe geluiden en kleurrijke tradities tijdens Amsterdam Roots Festival 2018! Een bruisend programma met muziek, film, storytelling, urban dance, talks en circus. Opkomend talent en spraakmakende artiesten van over de hele wereld voerden het publiek mee door hun persoonlijke verhalen.

Amsterdam Roots Festival is een veelzijdig festival met roots en cultuur als verbindend thema. Met hulp van het AMVJ heeft Amsterdam Roots in 2018 extra kunnen richten op urban arts en empowerment van jongeren, en bvoendien meer activiteiten gedurende het jaar.

Het Urban Eclipse podium was een nieuw podium op Roots Open Air, met urban culture programmering van zowel jonge talenten als professionele artiesten. Battles, workshops en professionele performances wisselden elkaar af. Gedurende het jaar waren er onder andere Yellow Brick Road (een tweejaarlijks evenement met korte presentaties van talenten uit Amsterdam), Roots DEBUT (competitie voor beginnende artiesten uit Amsterdam en omgeving) en een door Amsterdam Roots gecureerd programma tijdens “Vincent op Vrijdag” in het Van Gogh Museum.