Boys Won’t Be Boys

20/12/2022

De stichting ZOU JIJ HET ZIJN heeft als doel het (doen) ontwikkelen, realiseren, uitvoeren en produceren van projecten en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Dat doen ze oa met de theatergroep BOYS WON’T BE BOYS, een wervelende collage van mensen die zingen, dansen, dichten, grappen, musiceren en vertellen over hun persoonlijke levens. Ze stellen zich kwetsbaar op in hun verhalen rond het thema mannelijkheid.

Of je nou bouwplaatsmanager of musicalster, hetero of homo, jonge vader of dragqueen, non-binair, transgender of intersekse bent, niemand past precies in de krappe hokjes “man” of “vrouw”. De spelers van BOYS WON’T BE BOYS weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en komen we dichter bij elkaar.

The Chosen Family Show-ho-ho is er voor de mensen die om een of andere reden een moeizame of non-existente band hebben met hun biologische familie en die daarom hun eigen, chosen family rond zich hebben gevormd, een eigen inner circle van vrienden met wie ze, bijvoorbeeld, kerst vieren.

In de jongerenversies van The Chosen Family Show-ho-ho worden jongeren door middel van workshops, oefeningen en groepsgesprekken gestimuleerd en begeleid om in een veilige omgeving, op een creatieve manier uiting te geven aan hoe het voelt als je je niet thuis voelt in je eigen familie. De onderwerpen genderidentiteit en seksualiteit spelen daarin een grote rol. In dit traject mag je zijn wie je bent, kun je je creatieve talent ontwikkelen én podiumervaring op doen. Het is een project waar jongeren zich op persoonlijk, sociaal en creatief niveau verder kunnen ontwikkelen.